Vesikiertoiset lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmät

Sulanapitojärjestelmät

Askeläänieristys

Lattialämmitysjärjestelmä laadusta tinkimättä

Novrel Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan lämmitysalan tunnettuja laatutoimittajia. Kaikilla tuotteilla on pitkät ja kattavat tuotetakuut. Varastoimme itse kaikki tarvittavat komponentit ja olemme ylpeitä nopeista toimitusajoista. Noudatamme alan yleisiä myyntiehtoja kaikissa toimituksissa, myös erikseen tilattavissa tuotteissa.

Yhteistyössä Danfoss Oy

Danfoss Oy on pääyhteistyökumppanimme. Maahantuomme itse kaikki lattialämmitystarvikkeet omaan kattavaan varastoomme.

Lattialämmitys ohjeet

CAD-Suunnittelu

Vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän toimitus aloitetaan aina hankkeen yksityiskohtaisella suunnittelulla. Novrel-suunnittelu kuuluu aina toimitukseen, ja sen tekevät kokeneet lämmitysalan ammattilaiset.


Talot ovat yksilöitä, samoin kuin me ihmiset, joten suunnittelu aloitetaan aina lämpöhäviöiden laskennasta. Talon lämpökuormaan vaikuttavat luonnollisesti seinärakenteet, eristykset, ikkunapinnat, maantieteellinen sijainti jne. Kun huomioidaan vielä huoneiden käyttötarkoitus, lattian pintamateriaalit, putkiston painehäviöt ja jo lasketut lämpöhäviöt, saadaan jokaiseen projektiin laadukas talokohtainen suunnitelma. Se siirretään lopuksi paperille, josta tilaaja ja asentaja löytävät kaikki tärkeät tiedot mm. putkitustiheyden, putkikoot ja piirikohtaiset suunnitteluarvot, joiden avulla tehdään lopullinen virtaamien perussäätö.


Riittävällä putkituksella varmistetaan lämmin tasalämpöinen lattia kaikissa olosuhteissa. Keskimäärin lattialämmitysputkea asennetaan omakotitaloon 4–6 m / m², joka vaihtelee kohteiden erityispiirteistä johtuen.

Putkisto 

Käytämme lattialämmitysjärjestelmän putkistossa happidiffuusiosuojattua PE-RT
5-kerros muoviputkea. PE-RT putki on lämpövarma ja korkealuokkainen muoviputki lattialämmitysjärjestelmiin. Vaihtoehtoisesti voimme tarjota putkimateriaaliksi myös komposiittiputken. 

 

Molemmilla putkilaaduilla on kattava 10 vuoden valmistajan myöntämä laatutakuu!

 

Tutustu tarkemmin putken teknisiin ominaisuuksiin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Jakotukki

Novrel käyttää Danfossin laadukkaita SSM-jakotukkeja. Jakotukki on varustettu piirikohtaisilla virtausmittareilla sekä sulkuventtiileillä. Paluujakotukissa on piirikohtaiset esisäätöventtiilit tarkempaa piirikohtaista säätöä varten.

 

Jakotukin materiaali on ruostumaton teräs ja jakotukkiparin paluujakotukki on varustettu piirikohtaisilla esisäätöventtiileillä. Jakotukkitoimitus sisältää aina jakotukin kannakkeen ja sulkuventtiilit. Lisävarusteena tarjotaan tarvittaessa myös linjasäätöventtiili.

 

Tutustu tarkemmin jakotukin teknisiin tietoihin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Jakotukkikaappi

Lisävarusteena jakotukille on saatavana jakotukkikaappi joko vuotosuojattuna tai ilman. Tehdasvalmisteista jakotukkikaappia on saatavana kolme eri kokoa, jotka ovat leveyksiltään 550/850/1150mm.

 

Kaapin asennukselle on valittavissa kaksi eri vaihtoehtoa: pinta- tai uppoasennus. 

 

Tutustu tarkemmin kaapin tuotekorttiin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Säätöjärjestelmä

Novrel lattialämmitysjärjestelmän toimitukseen sisältyy lisäksi järjestelmän säätökomponentit. Säätöjärjestelmän komponentit ovat Danfoss Oy:n valmistamia. Annamme aina asiakkaalle kolme eri vaihtoehtoa: langallinen 24V,  langallinen 230V ja langaton Icon (24V) -säätöjärjestelmä.

 

Osalla huonetermostaateilla on mahdollista ohjata myös lattiaviilennystä!

 

Tutustu tarkemmin säätöjärjestelmän eri vaihtoehtoihin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Asennus - kattava pdf-pöytäkirja valokuvilla varustettuna

Kaikki asentajat ovat omia työntekijöitämme ja tarjoamme järjestelmän avaimet käteen- periaatteen mukaisesti asennettuna. Järjestelmälle suoritetaan aina putkiston koeponnistus paineilmalla ja täytetään piirien valokuvilla varustettu koeponnistuspöytäkirja kattavien takuiden voimaan astumiseksi sekä laadun varmistamiseksi. 

 

Jokaisella Novrel - asentajalla on voimassa oleva työturvallisuuskortti sekä työturvallisuuslain mukainen kuvallinen henkilötunniste eli valttikortti.

 

Järjestelmän voi asentaa myös kohteen oma LVI-urakoitsija.

 

Lisäksi asennamme myös muiden valmistajien lattialämmitysjärjestelmiä, kysy  meiltä tarjous pelkästä asennuksesta kohteeseesi.

Askeläänieriste asennettuna

Tarjoamme lattialämmitysjärjestelmän lisäksi myös askeläänieristeen asennettuna. Käytämme askeläänieristeasennuksissamme Saint-Gobain Finland Oy:n eli Weberin tuotteita. Tarvittaessa pystymme tarjoamaan myös muiden valmistajien tuotteita.

 

Yleisimpiin tuotteisiimme kuuluu:

- Weber Comfort Lite 30mm

- Weber Comfort uralevy 35mm (Weberfloor 4900)

- Tarvittaessa myös muut eristepaksuudet! 

 

Tutustu Esitteet ja ohjeet - sivulla tarkemmin eristemateriaalien tarkempiin tietoihin.

Sulanapitojärjestelmä

Tarjontaamme kuuluu lattialämmitysjärjestelmien lisäksi myös sulanapitojärjestelmät. 

 

Sulanapitojärjestelmissämme jakotukki on materiaaliltaan ruostumatonta terästä ja jakotukin rungon koko DN40. Putkimateriaalina käytämme samaa kuin lattialämmityksessäkin eli PE-RT muoviputkea koossa 25x2,3mm.

Muut tuotteet

Järjestelmä toimitetaan usein täydellisenä avaimet käteen -periaatteella, jolloin Novrel-toimituksesta löytyy myös syöttöputki, reunanauha, lämmönluovutuslevy, kiinnitystarvikkeet, erikoisventtiilit, sekoitusryhmät jne.


Tutustu tarkemmin muihin tuotteisiimme Esitteet ja ohjeet - sivulla.