Vesikiertoiset lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmät

Sulanapitojärjestelmät

Askeläänieristys

Lattialämmitysjärjestelmä laadusta tinkimättä

Novrel Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan lämmitysalan tunnettuja laatutoimittajia. Kaikilla tuotteilla on pitkät ja kattavat tuotetakuut.
Varastoimme itse kaikki tarvittavat komponentit ja olemme ylpeitä nopeista toimitusajoista. Noudatamme alan yleisiä myyntiehtoja kaikissa toimituksissa, myös erikseen tilattavissa tuotteissa.

 

Toimimme virallisena jälleenmyyjänä Purmo Group Finland Oy:n sekä Danfoss Oy:n lattialämmitysjärjestelmille.

 

Järjestelmien asennuksen suorittaa kohteissamme yhteistyökumppanimme Lämpöspiraali Oy.

CAD-Suunnittelu

Vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän toimitus aloitetaan aina hankkeen yksityiskohtaisella suunnittelulla. Novrel-suunnittelu kuuluu aina toimitukseen, ja sen tekevät kokeneet lämmitysalan ammattilaiset.


Talot ovat yksilöitä, samoin kuin me ihmiset, joten suunnittelu aloitetaan aina lämpöhäviöiden laskennasta. Talon lämpökuormaan vaikuttavat luonnollisesti seinärakenteet, eristykset, ikkunapinnat, maantieteellinen sijainti jne. Kun huomioidaan vielä huoneiden käyttötarkoitus, lattian pintamateriaalit, putkiston painehäviöt ja jo lasketut lämpöhäviöt, saadaan jokaiseen projektiin laadukas talokohtainen suunnitelma. Se siirretään lopuksi paperille, josta tilaaja ja asentaja löytävät kaikki tärkeät tiedot mm. putkitustiheyden, putkikoot ja piirikohtaiset suunnitteluarvot, joiden avulla tehdään lopullinen virtaamien perussäätö.


Riittävällä putkituksella varmistetaan lämmin tasalämpöinen lattia kaikissa olosuhteissa. Keskimäärin lattialämmitysputkea asennetaan omakotitaloon 4–6 m / m², joka vaihtelee kohteiden erityispiirteistä johtuen.

Putkisto 

Käytämme lattialämmitysjärjestelmän putkistossa happidiffuusiosuojattua PE-RT
5-kerros muoviputkea. PE-RT putki on lämpövarma ja korkealuokkainen muoviputki lattialämmitysjärjestelmiin. Vaihtoehtoisesti voimme tarjota putkimateriaaliksi myös komposiittiputken. 

 

Molemmilla putkilaaduilla on kattava 10 vuoden valmistajan myöntämä laatutakuu!

 

Tutustu tarkemmin putken teknisiin ominaisuuksiin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Jakotukki

Novrel käyttää järjestelmissään alan tunnetuimpien valmistajien tuotteita.

Saatavilla on Purmo Premium jakotukki tai vaihtoehtoisesti Danfoss SSM-jakotukki.

 

Molemmat jakotukit on varustettu piirikohtaisilla virtausmittareilla sekä sulkuventtiileillä. Danfoss SSM-jakotukissa on paluujakotukissa piirikohtaiset esisäätöventtiilit tarkempaa piirikohtaista säätöä varten ja Purmo Premium jakotukissa piirikohtainen säätö suoritetaan virtausmittarin säätöventtiilillä.

 

Jakotukin materiaali on ruostumaton teräs. Jakotukkitoimitus sisältää aina jakotukkiparin, jakotukin kannakkeen ja jakotukkirunkojen sulkuventtiilit. Lisävarusteena tarjotaan tarvittaessa myös linjasäätöventtiili.

 

Tutustu tarkemmin jakotukin teknisiin tietoihin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Jakotukkikaappi

Lisävarusteena jakotukille on saatavana jakotukkikaappi joko vuotosuojattuna tai ilman. Tehdasvalmisteista jakotukkikaappia on saatavana kolme eri kokoa, jotka ovat leveyksiltään 550/850/1150mm.

 

Kaapin asennukselle on valittavissa kaksi eri vaihtoehtoa: pinta- tai uppoasennus. 

 

Tutustu tarkemmin kaapin tuotekorttiin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Säätöjärjestelmä

Novrel lattialämmitysjärjestelmän toimitukseen sisältyy lisäksi järjestelmän säätökomponentit eli huonetermostaatit ja toimilaitteet.

 

Säätöjärjestelmän komponentit ovat Purmo Group Finland Oy:n valmistamia.
Kaikilla Purmon huonetermostaateilla on mahdollista ohjata myös lattiaviilennystä.
Lattiaviilennyksen ohjaus tarvitsee järjestelmään keskusyksikön ja kastepisteanturin.

Lattia-anturi on mahdollista kytkeä näytölliseen termostaattiin.

 

Olemme lisäksi Danfoss Oy:n tuotteiden maahantuoja, joten kauttamme saat myös kaikki Danfoss Oy:n säätöjärjestelmämallit.

 

Tutustu tarkemmin säätöjärjestelmän eri vaihtoehtoihin Esitteet ja ohjeet - sivulla.

Asennus - kattava pdf-pöytäkirja valokuvilla varustettuna

Novrel järjestelmien asennuksen suorittaa yhteystyökumppanimme
Lämpöspiraali Oy.

Lämpöspiraalin asennuspalvelu tarjoaa teille asennuksen avaimet käteen- periaatteen mukaisesti. Järjestelmälle suoritetaan aina putkiston koeponnistus paineilmalla ja täytetään piirien valokuvilla varustettu koeponnistuspöytäkirja kattavien takuiden voimaan astumiseksi sekä laadun varmistamiseksi. 

 

Jokaisella Lämpöspiraalin asentajalla on voimassa oleva työturvallisuuskortti sekä työturvallisuuslain mukainen kuvallinen henkilötunniste eli valttikortti.

 

Järjestelmän voi asentaa myös kohteen oma LVI-urakoitsija.

 

Tutustu tarkemmin Lämpöspiraali Oy:n toimintaan tästä.

Askeläänieriste asennettuna

Tarjoamme lattialämmitysjärjestelmän lisäksi myös askeläänieristeen asennettuna. Käytämme askeläänieristeasennuksissamme Purmo Group Finland Oy:n tuotteita. Tarvittaessa pystymme tarjoamaan myös muiden valmistajien tuotteita

 

Yleisin käytetty askeläänieriste on kalvopäällysteinen EPS-levy eli Tackerlevy paksuudessa 30mm. Meidän kauttamme saat myös muut eristepaksuudet väliltä
20-50mm.

 

Tutustu Esitteet ja ohjeet - sivulla tarkemmin eristemateriaalien tarkempiin tietoihin.

Sulanapitojärjestelmä

Tarjontaamme kuuluu lattialämmitysjärjestelmien lisäksi myös ulkoalueiden
vesi-glykoli kiertoiset sulanapitojärjestelmät.

 

Sulanapitojärjestelmissämme jakotukki on materiaaliltaan ruostumatonta terästä ja jakotukin rungon koko DN50. Putkimateriaalina sulanapitojärjestelmissä käytetään PE-Xc muoviputkea koossa 25x2,3mm.

Pienemmissä sulanapitoalueissa voidaan käyttää myös Purmo Premiumin lattialämmitysjakotukkia ja PE-RT putkea koossa 20x2mm.

Muut tuotteet

Järjestelmä toimitetaan usein täydellisenä avaimet käteen -periaatteella, jolloin Novrel-toimituksesta löytyy myös syöttöputki, reunanauha, lämmönluovutuslevy, kiinnitystarvikkeet, erikoisventtiilit, sekoitusryhmät jne.


Tutustu tarkemmin muihin tuotteisiimme Esitteet ja ohjeet - sivulla.